Igor Dodon amenință conducătorii Armatei Naționale

Igor Dodon tună și fulgeră! Acesta amenință conducătorii Armatei Naționale cu retrogradarea

Alexandru Morozan

Deși iniţial a ameninţat că vor fi pedepsiţi toţi cei care nu s-au conformat ordinului preşedintelui şi au mers la exerciţii militare în Ucraina, după ședința de lucru cu efectivul de comandă al Armatei Naționale, Dodon susţine că îi va retrograda din funcţie doar pe conducători.

 „Consider că retrogradați trebuie să fie și vor fi conducătorii, nu militarii simpli, soldații nu sunt vinoveți, ei au executat ordinul celor de mai sus. Acei care nu au executat ordinul, aceea vor fi penalizați!”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului a mai spus că nu-şi va schimba poziţia privind candidatura lui Victor Gaiciuc pentru funcţia de ministru al Apărării: „Nu schimbăm poziția. Nu are rost să comentăm acum. Vom vedea care va fi decizia Curții Constituționale și apoi vom lua decizii”.

Totodată, fiind întrebat despre veridicitatea informațiilor prezentate pe panourile din întreaga țară cu privire la creșterea exportului de mărfuri spre Federația Rusă, precum și de unde provin banii pentru aceste panouri, Igor Dodon a refuzat să ofere un răspuns.