PSRM

Mai mulți jurnaliști afiliați PSRM-ului au donat pentru campania anti-Chirtoacă

Corina Bezer

Potrivit portalului de știri deschide.md, analizând raportul financiar, publicat pe pagina Comisiei Electorale Centrale, se regăsesc în jur de 20 de angajați ai mass-media afiliată PSRM. Printre aceștia se numără atât reprezentanții posturilor TV, cât și a portalurilor de știri.

NTV Moldova: Ghenadie Plămădeală, Vitalie Dragalin, Sergiu Semionov, Sergiu Strungaru, Andrei Iepure, Dumitru Șagov, Olesea Zavarscaia, Marin Zbîrnea, Larisa Bucicovscaia, Serghei Țoi;

AccentTV: Eugeniu Mihailov, Iulia Savciuc, Ana Gherman, Stanislav Vîjga, Denis Picov;

TNT Moldova: Dumitru Buimistru;

www.bloknot-moldova.md: Mihail Ahremțev;

La fel, în lista jurnaliștilor care au finanțat PSRM se regăsește și ex-redactor-șef al portalului www.noi.md, Irina Astahova, însă actualmente ea activează în calitate de șef al Serviciului de presă al PSRM.

Menționăm scă ocialiştii care pledează pentru suspendarea primarului Dorin Chirtoacă au cheltuit în primele trei săptămâni de campanie de 5,5 ori mai multe fonduri decât liberalii, cei care îl apară pe primarul şi îndeamnă la boicotarea plebiscitului. Cheltuielile socialiştilor se ridică la 1,5 milioane de lei. Cei mai mulţi bani provin din donaţiile deputaţilor socialişti. Bunăoară, deputaţii Radu Mudreac şi Marina Rădvan au donat doar în ultima săptămână raportată câte 25 de mii de lei fiecare spunând că banii provin din salariu, fără să fi ținut cont de faptul că salariul unui parlamentar e de cel puţin două ori mai mic, relatează Europa Liberă.