Mihai Ghimpu conferință de presă

Mihai Ghimpu: „Trebuie să păstrăm capitala! Asta o putem face doar boicotând acest referendum”

Alexandru Morozan

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a mai declarat că liberalii vor boicota referendumul de demitere a primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care urmează să aibă loc la data de 19 noiembrie curent.

„Să nu mergem la vot să votăm împotrivă, pentru că ei au nevoie ca acest referendum să fie validat prin prezență. Ca să nu fie prezență, persoanele care nu susțin acest binom Plahotniuc-Dodon, să nu meargă la acest referendum”, îndeamnă liderul PL.

 Amintim că potrivit articolului 199 al Codului Electoral al RM, referendumul local este considerat nevalabil dacă la urnele de vot s-au prezentat mai puțin de 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

În prezent, Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu. El este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău, precum şi de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un alt dosar. Chirtoacă este în funcția de primar al municipiului Chişinău de nouă ani. Al treilea mandat al său urmează să expire în anul 2019.