Ruşii şi-au bătut joc de Dodon! Vezi cum a fost ironizat şeful statului de presa rusă

Ruşii şi-au bătut joc de Dodon! Vezi cum a fost ironizat şeful statului de presa rusă

Corina Bezer

Astfel, într-un articol intitulat „Mângâierile de la râu (în rus. „Утешение у ручья”, de la denumirea reședinței președintelui rus din orașul Soci „Бочаров Ручей” n. a.) sau cum Igor Dodon și-a odihnit sufletul de provocări la reședința lui Vladimir Putin de la Soci”, autorul spune că Dodon „și-a găsit, din nou, consolare la președintele rus după neîncetatele și istovitoarele provocări din partea Guvernului și Parlamentului de la Chișinău”.

Nezavisimaia Gazeta titrează că Igor Dodon s-a întâlnit cu Putin doar pentru a-și consolida imaginea. Experții citați de ng.ru consideră că Dodon nu va obține niciun fel de rezultate la Soci, deoarece există un conflict deschis între ramurile puterii din Republica Moldova.

Site-ul lenta.ru scrie că Igor Dodon i-a promis lui Vladimir Putin că nu va promulga nicio lege anti-rusească, chiar dacă aceasta va fi revotată de Parlament. Acesta a subliniat că nu va accepta modificarea legislației mass-media și nu va permite dispariția posturilor rusești din Republica Moldova.

Amintim că întrevederea dintre Dodon și Putin a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Șefilor de State al CSI şi a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, desfășurată la Soci.