Igor Dodon i-a decorat pe doi lideri separatiști din Găgăuzia cu Ordinul Republicii

SFIDARE// Igor Dodon i-a decorat pe doi lideri separatiști din Găgăuzia cu Ordinul Republicii

Corina Bezer

„Moldova se poate afirma ca stat doar luând în considerație interesele Găgăuziei și ale Transnistriei. Greșelile comise în ultimele câteva luni arată că, din păcate, conducerea Paramentului nu înțelege asta. Dar o înțelegem noi și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon, citat de Gagauzinfo.md, transmite Radio Chișinău.

La rândul său, bașkanul Irina Vlah susține că autoritățile de la Chișinău nu ar fi pus în aplicare, în totalitate, legea cu privire la statutul special al Unității Teritorial-Administrative Gagauz-Yeri. La fel, și Mihail Kendighelean, unul dintre separatiștii decorați de Igor Dodon, afirmă că drepturile regiunii autonome ar fi sistematic încălcate de administrația centrală.

Menționăm că Mihail Kendighelean este unul dintre organizatorii așa-zisului congres  al deputaților de la Comrat, care în 1989 proclama înființarea unei republici găgăuze ca parte componentă a URSS, iar Stepan Topal a fost președinte al pretinsului legislativ al autoproclamatei republici găgăuze, începând din 1990.