Lilia Pogolșa și casa sa de lux

Viceministrul Educației, Lilia Pogolșa, figurează într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită

Corina Bezer

Anul trecut, actuala viceministră a Educației și-a cumpărat un apartament cu suprafața de 108 metri pătrați, care valorează 3 177 000 de lei. Menționăm că în declarațiile anterioare de venituri ea nu a arătat că ar avea depozite bancare, de aceea rămâne neclar din ce surse a fost cumpărată această locuință, relatează Moldova Curată.

Până acum, funcționara nu indica nici un imobil în declarațiile de avere, deși locuia, potrivit Ziarului de Gardă, într-o casă cu două nivele, trecută în acte pe numele părinților săi, pe care tot ea le-a donat-o mai mulți ani în urmă.

Acum, datorită declarației de avere, se descoperă și faptul că familia Pogolșa deținea și un teren, care în acest an a fost vândut cu suma de 40 de mii de lei. Nici acesta nu a fost indicat vreodată că ar fi proprietatea Liliei Pogolșa. Și în acest caz funcționara a refuzat să ofere explicații.

La Institutul de Științe ale Educației Lilia Pogolșa a avut un venit anual de 269 164 de lei, ceea ce constituie 22 de mii de lei lunar. 

Moldova Curată a aflat, de asemenea, că Procuratura Anticorupție are în gestiune un dosar penal deschis pentru îmbogățire ilicită, în care figurează numele Liliei Pogolșa. Procurora Victoria Furtună, solicitată să ofere detalii, a declarat că  deocamdată Pogolșa nu are nici o calitate procesuală, de aceea nu pot oferi mai multe informații.

Amintim că în luna iulie curent, președintele AO „Unirea – ODIP” a depus o plângere pe numele viceministrei Educației, în care o acuză de comportament degradant, după ce aceasta a încercat să împiedice desfășurarea Caravanei Unirii. În semn de protest, președintele ODIP i-a dăruit Liliei Pogolșa un porcușor de pluș ca „mulțumire” pentru atitudinea autorităților.