Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2016

Evelina Popescu

 Starul Real Madrid a mai primit încă un trofeu în cadrul galei " The Best FIFA football awards", fiind desemnat fotbalistul anului 2016.

  Devansând marele său rival de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi, și francezul Antoine Griezmann, portughezul primește acest trofeu pentru a patra oară în cariera sa.

  "Așa cum am mai spus deja de multe ori, anul trecut a fost anul de vis. Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, iar Portugalia a câștigat Campionatul European. Sunt foarte mândru și fericit. Le mulțumesc colegilor mei pentru un an incredibil.", a declarat Cristiano Ronaldo.

  Ronaldo a luat 34,54% din voturi, Messi- 26,42%, iar Griezmann-7,53%.De asemenea,Cristiano a fost desemnat și sportivul european al anului, în care i-a depășit pe tenismanul britanic Andy Murray și campionul mondial de Formula 1, germanul Nico Rosberg.

  Prima reacție a lui Ronaldo a fost: "Nu voi uita niciodata anul 2016". El a încheiat anul cu 56 de goluri în 58 de prezențe în toate competițiile. Deținătorul premiului a mai precizat: " Nu mai am multe de adăugat.Cred că premiile spun totul".