(FOTO) Cel puţin nouă morţi şi 21 de răniţi într-un atac rus la Krivoi Rog

Ala Găină

Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar alte 21 rănite în Ucraina, într-un atac rus cu rachetă la Krivoi Rog, a anunțat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, originar din acest oraş situat în sud. 

”Numărul morţilor se ridică la opt persoane. Cel puţin 21 de persoane au fost rănite, inclusiv doi copii. Alte patru persoane au fost date dispărute”, anunţă într-o postare pe Telegram ministrul ucrainean de Interne Igor Klîmenko.

Ministrul a revizuit astfel în creştere un prim bilanţ anunţat de către Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a postat o înregistrare video filmată de către salvatori la faţa locului, în care aceştia căutau supravieţuitori în ruine fumegânde ale unei clădiri.

El a cerut din nou aliaţilor din Occident a Ucrainei să livreze sisteme antiaeriene suplimentare pentru a contracara atacuri ruse.

”Sistemele moderne de apărare antiaeriană pot să asigure o protecţie maximă a persoanelor, a oraşelor noastre şi a poziţiilor noastre. Avem nevoie de cât mai multe posibil”, subliniază Volodimir Zelenski.

El a insistat asupra acestei cereri marţi, într-o vizită la Berlin.

Ucraina a fost vizată în noaptea de marţi spre miercuri de un nou baraj de rachete şi drone ruseşti care au ţintit Kievul. Majoritatea au fost interceptate de apărarea antiaeriană, potrivit autorităţilor.