„Putin team”: Deputatul Vasile Bolea a venit la ședința Parlamentului cu un tricou pe care scria că face parte din echipa lui Putin

Ala Găină

Deputatul Vasile Bolea, care în 2023 a plecat din Partidul Socialiștilor (PSRM) și a aderat la Partidul „Renaștere” a venit astăzi la ședința Parlamentului într-un tricou mai puțin obișnuit. Pe acesta scria „Putin team”, ceea ce în traducere ar însemna – „Echipa lui Putin”. 

Un articol vestimentar asemănător poate fi găsit într-un magazin online rusesc și costă 2.990 de ruble rusești, echivalentul a circa 590 de lei moldovenești.

„Putin team” este o mișcare anunțată de jucătorul rus de hochei, Alexander Ovecikin, în 2017, pentru a-l susține pe președintele rus Vladimir Putin și campania sa prezidențială din Rusia din 2018. Scopul inițial al acestei mișcări era să mobilizeze tinerii în sprijinul președintelui rus Vladimir Putin, prezentându-l într-o lumină pozitivă și popularizând imaginea sa.

În mai 2023, Vasile Bolea a anunțat că pleacă de la Partidul Socialiștilor, după o vizită în Israel, alături de Alexandr Suhodolschi. Acolo, cei doi s-au întâlnit cu Ilan Șor, care se ascunde și în prezent de justiția de la Chișinău.