Republica Moldova va începe oficial negocierile de aderare cu UE. Eveniment important pe 25 iunie

Adrian Sirbu

Prima conferință de deschidere a negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina va avea loc pe 25 iunie. Anunțul a fost făcut de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la 25 iunie, Președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări. Felicitări tuturor pentru acest moment istoric! Și mulțumim Președinției belgiene pentru această veste bună!”, a anunțat Cristina Gherasimov.

Amintim, în data de 7 iunie Comisia Europeană a anunțat că R. Moldova și Ucraina sunt pregătite să înceapă negocierile de aderare la UE. Într-un raport, Chișinăul a fost evaluat ca îndeplinind și ultimele trei recomandări ale Comisiei Europene, următorul pas fiind deja adoptarea de către statele membre ale UE a cadrului de negociere și convocarea primei Conferințe Interguvernamentale.