ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Adrian Sirbu

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X. 

În schimb, un alt democrat va trebui să fie ales acum pentru a se confrunta cu candidatul republican Donald Trump în noiembrie, într-o cursă care a fost deja marcată de tensiune, dezbinare și o tentativă de asasinat.

Într-o declarație, el a spus că a fost „cea mai mare onoare din viața mea să servesc ca președinte”.

Deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că pentru mine este în interesul partidului meu și al țării. Să renunț și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu.”

Evoluția seismică vine după luni de speculații cu privire la vârsta și aptitudinea lui Biden de a mai servi încă patru ani – pe fondul unei serii de gafe importante și a unei performanțe dezastruoase în dezbateri.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a insistat anterior că este cel mai bine plasat pentru a-l învinge pe Trump la viitoarele alegeri, dar s-a confruntat cu apeluri din partea propriului său partid de a se retrage.

O sursă apropiată președintelui a recunoscut recent că „suntem aproape de sfârșit” după ce Barack Obama, fostul președinte care l-a ales pe domnul Biden drept vicepreședinte în timpul celor două mandate ale sale, și-a împărtășit îngrijorările cu privire la realegerea aliatului său. licitare.

Și a fost testat pozitiv pentru COVID în timpul campaniei, cu simptome ușoare, inclusiv „rare generală”.