(VIDEO) Natalia Morari: „Această guvernare demult și-a pus în plan să vândă Republica Moldova pe bucăți și să scoată la mezat tot ce a mai rămas de valoare în Moldova”
Mai multe întreprinderi strategice de stat au soarta pecetluită, după ce guvernarea a decis să le scoată la vânzare pe ultima sută de metri, în prag de alegeri. O spune candidata anunțată la alegerile prezidențiale, Natalia Morari, care s-a referit la amendamentul votat recent de Parlament, prin care întreprinderea Moldtelecom și Red Nord, Întreprinderea de Stat „Gările și stațiile auto”, Palatul Republicii, dar și Pensiunea de la Holercani nu au fost incluse în lista bunurilor care nu pot fi privatizate.
„Citim de la colegii noștri: majoritatea PAS din Parlament a refuzat să includă în lista bunurilor de proprietate publică nepasibile de privatizare o serie de întreprinderi și proprietăți de importanță strategică națională. Este vorba de întreprinderea Moldtelecom și Red Nord, Întreprinderea de Stat „Gările și stațiile auto”, Palatul Republicii, dar și Pensiunea de la Holercani. Guvernul a dat aviz negativ unui amendament al opoziției, care prevedea acest lucru, respectiv, Parlamentul a refuzat fără nicio explicație să-l voteze. Ce înseamnă acest lucru? Urmând logica și acțiunile PAS din ultimii ani, aceste întreprinderi și proprietăți importante au soarta pecetluită, adică le vom vedea în mâinile unor „oameni buni”. Cine sunt aceștia, vom vedea cu siguranță în viitorul foarte apropiat. Demult era clar că această guvernare demult și-a pus în plan să vândă Republica Moldova pe bucăți și să scoată la mezat tot ce a mai rămas de valoare în Moldova. Mai exact, hai să dea cadouri oamenilor apropiați în cazul în care vor pierde alegerile”, a declarat Natalia Morari în cadrul Morari News.
Potrivit Nataliei Morari, este greu de înțeles de ce guvernarea a decis să vândă proprietăți ale statului pe ultima sută de metri.
„De ce să nu vinzi totul când știi că nu știi cum și nu poți face bani pentru țară? Haideți și mai simplu – dacă nu poți lucra, nu poți face de-a bucată de pâine pentru familie, nu începi să vinzi tot ce ai prin casă. De obicei așa procedează sărmanii pensionari care sunt singuri, iar statul le oferă spectacole la TV, iar o altă categorie sunt narcomanii, care vând tot ce au pentru o nouă doză. Cu regret cele două categorii de oameni pot fi înțeleși, dar cum să înțelegi guvernarea care vrea să vândă proprietăți ale statului pe ultima sută de metri înainte de alegeri, aici e ceva mai complicat de înțeles”, a mai adăugat candidata la prezidențiale.
În context, Morari susține că privatizarea, înainte de expirarea mandatului, este un semnal clar că cei de la guvernare se pregătesc să se evacueze și fac o ultimă hoție pentru a umple buzunarele.
„Prin urmare, privatizarea, când va avea loc, va fi necinstită, coruptă și fără alegerea unui investitor care într-adevăr ar putea aduce noi tehnologii și dezvoltare. Proprietatea de stat este cea mai importantă sursă de îmbogățire a puterii. După patru ani de exploatare, puterea devine foarte bogată. De aceea există corupție politică, de aceea sunt cheltuite sume enorme în campaniile electorale, deoarece politicienii și sponsorii știu că, venind la putere, își vor recupera investițiile de zeci de ori”, a conchis Natalia Morari.
Parlamentul a votat săptămâna trecută un proiect de modificare a Anexei la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice. Documentul, dat citirii de către deputatul PAS, Radu Marian, conține lista bunurilor proprietate publică nepasibile de privatizare, întocmită în baza propunerilor autorităților administrației publice centrale și locale.
Totuși, din lista bunurilor care nu pot fi privatizate au fost excluse o serie de întreprinderi și proprietăți importante ale statului. Este vorba despre întreprinderile „Moldtelecom”, „Gările și stațiile auto”, RED Nord”, Pensiunea de la Holercani, precum și Palatul Republicii.