De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! 65 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” s-au intoxicat în masă. 20 de copii internați, inclusiv unul la reanimare

Toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al in…

Actualizat acum 9 ore

41 de morți și 180 de răniți într-un atac rusesc cu rachete balistice asupra unei școli militare din Ucraina

Adrian Sirbu

Un atac rusesc foarte grav a avut loc marți dimineață și a vizat localitatea Poltava, președintele ucrainean anunțând că două rachete balistice ar fi lovit zona. Potrivit presei locale, rachetele au lovit Institutul Militar de Comunicații și un spital din apropiere.

Un atac rusesc împotriva unei unități militare de învățământ din Poltava, în centrul Ucrainei, a ucis 41 de persoane și a rănit alte peste 180, a declarat marți președintele țării, Volodimir Zelenski.

Zelenski a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, două rachete balistice au lovit instituția și un spital din apropiere marți dimineața.

El a adăugat că a ordonat o anchetă completă și rapidă privind circumstanțele atacului.

Ticăloșii ruși vor fi cu siguranță trași la răspundere pentru acest atac”, a declarat Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, a declarat că serviciile de urgență au izolat deja un incendiu la fața locului și au scos mai mult de 10 persoane dintre dărâmături. El a adăugat că acestea îndepărtează acum resturile.

Klimenko a declarat că lovitura a avariat o serie de clădiri din zonă. Ferestrele au fost sparte, iar fațadele blocurilor rezidențiale înalte au fost afectate de undele de șoc ale atacului, a spus el.