De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! 65 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” s-au intoxicat în masă. 20 de copii internați, inclusiv unul la reanimare

Toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al in…

Actualizat acum 14 ore

Youtuber din nordul Moldovei, trimis în judecată. Nu și-a plătit impozitele din venitul de 3.000.000 lei

Ala Găină

O femeie, gestionară a unui canal de Youtube, care nu a plătit statului impozite din venitul de aproximativ 3.000.000 lei obținut de la compania Google, a fost trimisă în judecată, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Astfel, potrivit materialelor din dosarul penal investigat de organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat, sub conducerea procurorilor PCCOCS, după ce a primit această sumă în perioada 2021-2022 de la deținătorul acestei platforme de materiale video, femeia cu vârsta de peste 30 de ani din Nordul Moldovei ar fi urmat să achite statului peste 370.000 lei. Totuși, gestionara canalului video de divertisment, cu sute de mii de abonați, a ales să nu prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit, iar astfel a comis evaziunea fiscală investigată.

Potrivit Codului penal, evaziunea fiscală a persoanelor fizice care nu practică activitate de întreprinzător se pedepsește cu amendă de până 117,5 mii lei sau închisoare de până la 1 an. Urmează ca Judecătoria Chișinău – sediul Buiucani să se pronunțe, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În context, procurorii PCCOCS și Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte obligația de achitare la buget, la timp și integral, a impozitelor şi taxelor, cu dări de seamă exacte și corect depuse.