Armata israeliană a bombardat noi ținte în Liban. Liderul Hezbollah promite răzbunare, după ce 37 de oameni au murit, iar 3.000 au fost răniţi în ultimele două zile

Ala Găină

Orientul Mijlociu fierbe şi este mai aproape ca oricând în ultimii 50 de ani de un război regional. 37 de oameni au murit şi peste 3.000 au fost răniţi în două zile în Liban, după ce Mossad ar fi detonat pe rând pagere şi staţii walkie-talkie folosite de membrii grupării teroriste Hezbollah. Aseară, Israelul a continuat atacurile. Armata lui Netanyahu a reuşit să bombardeze mai multe ţinte Hezbollah din sudul Libanului, depozite de muniție și zeci de lansatoare de rachete. Liderul grupării teroriste promite răzbunare.

Armata lui Netanyahu a nimicit aseară mai multe ținte Hezbollah din sudul Libanului, depozite de muniţie şi zeci de lansatoare de rachete. Liderul grupării teroriste şi-a ţinut discursul sub o ploaie de proiectile. Mai multe avioane militare ale Israelului au survolat Beirutul la o altitudine atât de joasă încât au spart bariera sunetului.

„În această operaţiune, inamicul a încălcat toate regulile, legile şi liniile roşii. Nu le-a păsat deloc de nimic, nici moral, uman sau legal”, a declarat Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah.

Noile tensiuni au stârnit un val de reacţii în întreaga lume. Marea Britanie şi-a avertizat cetăţenii să părăsească de îndată Libanul, până nu va fi prea târziu. Statele Unite au refuzat să facă orice comentariu după atentatul cu walkie-talkie şi au declarat că vor căuta soluţii pentru a preveni escaladarea.

Israelul nu pare însă că are de gând să se oprească. Aseară, oficialii de la Tel Aviv au anunţat că războiul a intrat într-o nouă eră.

Scopul nostru este să asigurăm întoarcerea în siguranţă în casele lor a comunităţilor din nordul Israelului”, a declarat Yoav Gallant, ministrul Apărării al Israelului. 

Escaladarea conflictului ar putea fi dezastruoasă pentru Orientul Mijlociu şi nu numai.

„Un conflict care se extinde dincolo de locul în care există, se extinde în regiune. Dacă se răspândește în regiune, se răspândește în lume. Iar acesta nu este un scenariu pe care cineva ar vrea să-l vadă”, a declarat Prinţul Khalid Bin Bandar, ambasadorul Arabiei Saudite în Marea Britanie.