(FOTO) Alexandr Stoianoglo s-a lansat în campania electorală în fața Catedralei cu sloganul „Dreptate pentru toți”

Adrian Sirbu

Fostul procuror general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Evenimentul a avut loc în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală, unde a participat inclusiv fostul președinte Igor Dodon. Stoianoglo candidează independent, însă este susținut de Partidul Socialiștilor. 

Prezentându-și programul electoral, candidatul la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a subliniat că, sloganul său de campanie este „Dreptate pentru Moldova”.

„Ne-am adunat pentru a declara deschis: nu ne vom retrage, nu vom renunța, nu ne vom întoarce de pe drumul istoric pe care Moldova la început acum 33 de ani. Știu că nu vă voi dezamăgi. Sunt sigur că în calitate de conducător al țării voi putea uni cetățenii cu cele mai diferite viziuni”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Totodată, el a precizat că „închisorile trebuie eliberate de nevinovați” iar „toată legislația eliberată de maculatura corupțională”.

În același timp, fostul procuror general spune că Republica Moldova are nevoie de o relansare a economiei, de atragerea investițiilor.

„Programele europene de sprijin vor funcționa atunci când îi vom elibera pe antreprenori de inspecțiile și taxele chinuitoare, de instrucțiunile obscure și de actele adiționale. Toată legislația va fi curățată de această maculatură coruptă. Businessul moldovenesc, care se află într-o situație critică, trebuie să beneficieze de stimulente fără precedent. Atât în domeniul bancar, cât și în cel fiscal și, cel mai important, în cel al previzibilității juridice”, a mai declarat acesta.

La eveniment a fost prezent și președintele PSRM, Igor Dodon, care nu a ezitat să aducă critici Maiei Sandu.

Vă propun să vă imaginați ce se va întâmpla cu Republica Moldova dacă Maia Sandu va obține al doilea mandat de președinte. Gândiți-vă la asta. Așa cum o știm pe ea, cinică, lipsită de empatie pentru propriul popor, dar foarte servilă față de interesele străine, față de Soros, față de admiratorii ei din Occident, Maia Sandu va îndeplini orice scenariu antistatal, ea va organiza orice probleme economice pentru cetățenii moldoveni, dacă asta o vor cere scopurile militare sau geopolitice ale stăpânilor ei de peste hotare”, a spus Igor Dodon.

Alexandr Stoianoglo figurează cu numărul 1 în buletinul de vot.