TikTok interzice conturile asociate cu mass-media de stat din Rusia pentru „implicarea în operațiuni secrete de influențare” a alegerilor din SUA

Ala Găină

TikTok a anunțat că a eliminat conturile asociate cu mass-media de stat din Rusia pentru „implicarea în operațiuni secrete de influențare”, relatează Sky News. Aceasta face parte din eforturile rețelei de a preveni dezinformarea în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din noiembrie din SUA.

Conturile afectate sunt cele ale grupului media Rossiya Segodnya, care deține serviciile de știri RIA Novosti și Sputnik; și TV-Novosti, organismul mamă al canalului de știri RT.

TikTok a declarat că conturile au fost restricționate anterior în Regatul Unit și în UE și că conținutul lor la nivel mondial a fost marcat ca fiind media controlată de stat.

Cu toate acestea, acum se înțelege că au fost interzise permanent.

Decizia urmează unei măsuri similare luate săptămâna trecută de Meta, proprietarul Instagram și Facebook, care a interzis Rossiya Segodnya, RT și altele pentru „activitate de interferență străină”.

RT – care și-a pierdut licența de difuzare în Marea Britanie în martie 2022 – a declarat pentru Sky News că firma americană „cenzurează fluxul de informații către restul lumii”.

Kremlinul a declarat că Meta „se discreditează” prin interzicerea rețelelor.

Nu a existat niciun răspuns până acum la anunțul de luni al TikTok.

Interdicțiile vin după ce SUA au depus acuzații luna aceasta împotriva a doi angajați ai RT pentru că ar fi încercat să angajeze o companie americană pentru a produce conținut online pentru a influența alegerile.