Candidatul CUB, Igor Munteanu, NU a fost admis în cursa prezidențială. Care este reacția politicianului

Ala Găină

Candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu nu a fost admis în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Motivul invocat de CEC este că acesta nu a prezentat cel puțin 15 mii de semnături valabile din cel puțin 18 raioane. Potrivit autorității electorale, candidatul a prezentat doar 14 827 de semnături valabile (din 10 raioane). Candidatul și/sau reprezentanții lui nu au participat la ședința CEC.

Cu puțin timp înainte, Igor Munteanu, a scris pe rețelele sociale că ar exista o problemă legată de înregistrarea sa în cursa electorală în calitate de candidat al CUB.

“Săptămâna trecută, CUB a prezentat în adresa CEC un număr format din 612 liste de subscripție pe suport de hârtie, conținând 17504 semnături de susținere. Au fost acoperite 22 raioane. A urmat prelucrarea lor. Azi, CEC ne-a informat că în urma verificărilor efectuate au fost invalidate 2887 semnături și că ar exista o problemă legată de înregistrarea mea în cursa electorală.

Verificările efectuate de CEC au vizat în special acele raioane în care semnăturile colectate depășeau cu puțin (60-100) plafonul stabilit de Codul Electoral, astfel, transformând procedura de validare într-un instrument de represalii politice contra candidaților incomozi. Abia aștept să văd decizia CEC pe acest subiect pentru a cere niște explicații autorității electorale și pentru a pune niște întrebări autorilor. Să vedem unde se va ajunge cu un sistem ticăloșit de influența partidului stat”, a declarat liderul CUB.