(VIDEO) Agricultorii, nemulțumiți că întrevederea cu Maia Sandu la Președinție are loc departe de ochii presei: „Societatea trebuie să cunoască adevărul”

Ala Găină

Mai mulți agricultori din cadrul Asociației „Forța Fermierilor” au venit la Președinție pentru a se întâlni cu Maia Sandu și a discuta problemele cu care se confruntă. Deși aceștia au solicitat ca întâlnirea să fie publică, ședința se desfășoară cu ușile închise, iar presa așteaptă afară, pe scările Președinției.  Acest lucru a stârnit nemulțumirea fermierilor. 

De exemplu, Sergiu Stefanco a refuzat să participe la întâlnire din acest motiv.

„Eu am niște principii, dacă este transmisă live, eu sunt gata să discut cu orice deputat, ministru, chiar și cu Președinția pe problemele agriculturii. Dar atâta timp cât stăm cu ușile închise și discutăm nu știu despre ce și după se fac poze și se manipulează cu opinia publică, că asta fac. Societatea trebuie să cunoască adevărul, dar îl pot afla doar când ședința este publică”, a susținut Sergiu Stefanco.

Stefanco a mai menționat că în cadrul ședinței nu vor fi discutate secrete de stat, însă nu s-a acceptat ca aceasta să fie transparentă, jurnaliștii fiind ținuți la poarta instituției.