De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! O moldoveancă a decedat în urma atacului de aseară din Tel Aviv

O femeie din Republica Moldova a decedat în urma atacului terorist din Yaffo, Tel-Aviv, produs în seara zilei de 1 octombrie 2024. Ambasada Republicii M…

Actualizat acum 7 ore

(VIDEO) Renato Usatîi propune un program de dezvoltare națională: „Alegeri parlamentare anticipate, Guvern de profesioniști, republică prezidențială și fond prezidențial de urgență”

Ala Găină

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru propune un program de dezvoltare națională. În cadrul unei întâlniri cu alegătorii, acesta le-a vorbit oamenilor despre reformele instituționale pe care își propune să le implementeze în cazul în care va fi ales președinte. Este vorba de alegeri parlamentare anticipate, Guvern de profesioniști, republică prezidențială și fond prezidențial de urgență. 

 „1. Alegeri parlamentare anticipate – Crearea unui sistem în care vocea fiecărui cetățean să fie auzită.  

 2. Guvern de profesioniști – Fără criterii lingvistice sau politice, doar pregătirea, experiența și dorința de a face schimbări reale în țară. 

 3. Republica Prezidențială – Un singur lider responsabil pentru toate deciziile majore. Introducerea funcției de vicepreședinte, pentru a reprezenta cetățenii care nu au votat câștigătorul. 

4. Fond Prezidențial de Urgență – Un colac de salvare pentru cetățenii care au nevoie de ajutor imediat. Fondul va fi finanțat atât de resurse interne private, cât și de parteneri internaționali”, a declarat Renato Usatîi.

Totodată, Usatîi propune ca toate pensiile să fie cel puțin la nivelul salariului minim pe economie, care în acest an este de 5 mii de lei. Iar indexarea pensiilor cel puțin la nivelul inflației să fie introdusă în Constituție.