Natalia Morari acuză două posturi TV de cenzură, după ce au refuzat să difuzeze spotul său filmat pe traseul Leova-Bumbăta

Adrian Sirbu

Candidata independentă Natalia Morari denunță cenzură din partea posturilor de televiziune Jurnal TV și Axial TV. Se întâmplă după ce spotul său, filmat pe traseul Leova-Bumbăta, nu a fost acceptat pentru a fi difuzat.

Conform prevederilor electorale, furnizorii de servicii media trebuie să acorde timp de antenă gratuit candidaților. Chiar și așa, unele posturi TV au decis să refuze difuzarea spotului nostru de campanie, invocând diverse pretexte.

De exemplu, postul preferat al guvernării – Jurnal TV – ne-a răspuns că spotul nostru, filmat pe drumul Leova-Bumbăta, bine cunoscut pentru schemele în care Spânu nu a ezitat să-și umple buzunarele, nu întrunește condițiile necesare, deoarece ar conține acuzații penale, insinuări și expuneri de neadevăruri. Dar mă întreb, dragă Jurnal TV, v-a mulțumit oare dl Spânu pentru acest devotament? Să sperăm că da, pentru că într-adevăr meritați o răsplată pe măsură pentru că închideți ochii cu atâta grație la schemele lui. Ne-ați expediat tocmai două refuzuri în acest sens.

O altă situație, aproape similară, se referă la Axial TV, condus de dna Coloianu, care ne-a făcut onoarea de a ne explica, cu o ironie, că spotul nostru conține subiecte „alunecoase” – subiecte asupra cărora procurorii nu s-au pronunțat. Ei bine, dna Coloianu, vă mulțumim pentru claritate! Acum știm că la Axial TV subiectele alunecoase sunt cele care supără guvernarea. Era mai sincer să ne spuneți direct că vă temeți să-i deranjați pe cei de la putere și întrebări nu mai aveam”, a scris Natalia Morari.

În context, Morari a făcut apel către jurnaliști să nu facă jocurile guvernării PAS.

Regret să spun aceste cuvinte, dar noi astăzi presă adevărată în Moldova practic nu mai avem”, a conchis Natalia Morari.