(FOTO) Andrei Năstase, discuții cu diaspora din Dublin: “Putem face Moldova puternică doar dacă vom fi uniți, cei de acasă cu cei plecați”

Adrian Sirbu

Candidatul independent la funcția de președinte, Andrei Năstase, s-a întâlnit cu mai mulți moldoveni din Dublin, Irlanda. Într-o postare pe rețelele sociale, acesta a scris că “a fost o ocazie specială pentru a discuta despre viitorul țării noastre”.

Andrei Năstase susține că statul moldovean și toți politicienii care au condus țara ar trebui să își ceară scuze pentru că nu au fost capabili să ofere acestor oameni condiții acasă. Potrivit lui, Guvernele de stânga și de dreapta au eșuat în totalitate, iar cifrele plecărilor masive au atins cote alarmante.

În context, Năstase spune că are soluții concrete, analizând și experiența altor țări.

În primul rând, avem nevoie de o economie puternică în Moldova, cu locuri de muncă și salarii mai mari. Acest lucru se poate realiza printr-o industrializare masivă. Avem nevoie de o industrializare a economiei moldovenești, avem nevoie de un buget făcut pentru oameni, în care să fie prevăzute soluții clare, iar banii să fie alocați țintit pentru cei care au nevoie. Așa cum avem nevoie de facilități fiscale pentru investitori”, a scris Andrei Năstase.

Pentru a facilita întoarcerea diasporei acasă, Năstase propune implementarea programului „Întoarce-te acasă” – care va oferi facilități pentru cei care doresc să investească.

De exemplu, cetățenii care se întorc și își deschid firme în domeniul serviciilor vor beneficia de zero impozit timp de 3 ani, iar cei care investesc în producție vor avea impozit pe profit zero timp de 5 ani. Acest program este fezabil și realizabil. Întoarcerea diasporei acasă ar aduce beneficii enorme pentru Moldova. Oamenii sunt resursa cea mai importantă a unei țări, iar fără ei nimic nu se poate dezvolta. Putem face Moldova puternică doar dacă vom fi uniți, cei de acasă cu cei plecați”, a conchis Năstase.