Locuitorii mun. Chișinău pot solicita conectarea la căldură. Precizările Termoelectrica

Adrian Sirbu

Principalul furnizor de agent termic din Capitală, compania „Termoelectrica”, anunță că este pregătită să înceapă sezonul de încălzire. Potrivit unui comunicat de presă, în corespundere cu diminuarea temperaturii aerului, întreprinderea este dispusă să înceapă furnizarea energiei termice către toate categoriile de consumatori.

În primul rând vor fi conectate școlile, grădinițele,  instituțiile municipale din sfera medicală și socială, ulterior, la solicitare, blocurile locative și agenții economici.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, conectarea la serviciile de termoficare poate avea loc indiferent de data emiterii dispoziției Primăriei municipiului Chișinău cu privire la demararea sezonului de încălzire.

Procedura de conectare este simplă și poate fi inițiată la solicitarea gestionarului imobilului sau administratorului blocului locativ, care este reprezentantul oficial al locatarilor. Astfel, pentru a beneficia de energie termică pentru încălzirea imobilelor este necesar ca administratorul blocului să prezinte la Termoelectrica o solicitare de conectare a agentului termic și fișa tehnică de pregătire a instalațiilor de utilizare a energiei termice.

În urma verificării condițiilor întrunite, specialiștii „Termoelectrica” S.A. vor asigura conectarea imediată a imobilului la agentul termic.

Totodată, o condiție obligatorie este încheierea noului contract de furnizare a energiei termice, în conformitate cu prevederile noii Legi cu privire la condominiu, cât și și prezentarea Mecanismului de repartizare a consumului de energie termică.

„Termoelectrica” S.A. asigură cu energie termică 4339 de imobile din municipiul Chișinău.

Între timp, primarul General, Ion Ceban, a precizat că serviciile municipale urmează să pregătească blocurile locative din oraș, inclusiv instituțiile educaționale și sociale din Capitală, pentru ca „Termoelectrica” S.A. să poată livra agent termic.

În această perioadă, toamna își intră în drepturi. Probabil ați observat și simțit că afară se răcește. Rog ca toate pregătirile să fie realizate pentru sezonul de încălzire, mai ales în instituțiile educaționale și sociale. După vacanța de toamnă, să oferim copiilor, la solicitarea instituțiilor, posibilitatea de a fi conectat agentul termic în școli și grădinițe,” a subliniat Primarul General.

La rândul său, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a menționat că, din cele 266 de instituții conectate la încălzirea centralizată, 262 sunt deja pregătite pentru a primi agentul termic. „Celelalte patru școli sunt în proces de reabilitare a sistemelor de încălzire”, a adăugat oficialul.