Jurnalistul Gheorghe Gonța, despre motivele demisiei de la N4: ”M-au anunțat că emisiunea mea va fi suspendată până la turul doi”

Ala Găină

Jurnalistul Gheorghe Gonța a explicat, într-o postare pe facebook, care au fost motivele pentru care a demisionat de la postul de televiziune N4, acolo unde modera emisiunea Puterea a Patra. El a ținut să precizeze că nu a fost dat afară de la N4, ci a demisionat din mai multe motive. 

„Recent am îndemnat public ca oamenii să boicoteze sau să voteze contra la referendumul Maiei Sandu. Administrației postului de televiziune nu i-au fost pe plac aceste declarații, or, ea chiar crede în utopia europeană. M-au anunțat că se vor disocia public de afirmațiile mele printr-un comunicat de presă. Și l-au și difuzat. Deși eu sunt absolut sigur că presiunea a venit din afară, așa cum se întâmplă de ceva vreme încoace, acest lucru mi se neagă”, a declarat Gheorghe Gonța.

Mai mult, jurnalistul spune că administrația televiziunii i-au cerut să anuleze ultima ediție a emisiunii Puterea a Patra din ajunul primului tur al alegerilor, joi, 17 octombrie, deoarece invitat urma să fie Vladimir Voronin.

„M-au mai anunțat că emisiunea mea este suspendată pe durata următoarelor exact două săptămâni, până la turul II, deoarece invitații mei sunt în mare parte reprezentanți ai opoziției și astfel vor influența rezultatul scrutinului, cred eu. Astea trei la un loc înseamnă jurnalist de curte, un fel de Codruț, dar fără labe. De asta am decis că eu așa ceva nu pot accepta și-am plecat. Omenește, eu îmi înțeleg șefii. Asta e țara creată de actualii, probabil și datorită voturilor acestora.

– Tati, mama mi-a zis că tu nu mai lucrezi. Da de ce?, mă întreabă fiul meu mai mare, Ionuț.

– Pui, totul e bine, stai fără griji, eu garantez.

(Asta a durut, doamnă guvernare)”, a adăugat jurnalistul.

În același timp, Gheorghe Gonța a venit cu precizări privind îndemnul său de a boicota sau a vota „Nu” la referendum.

„Eu nu sunt pro-european, nici pro-Est, nici pentru aderarea noastră la Australia prin intermediul Canadei. Eu sunt pentru o Moldovă normală, care să facă totul ca să arate ca afară. Iar dacă peste vreun secol vom fi gata de aderare, iar UE încă va exista, hai ș-acolo. Dar eu nu admit ca o guvernare să-mi dicteze mie ce e bine și ce nu e bine. Pentru asta există Coreea de Nord. Și eu nu pot accepta ca dna Sandu să mă folosească și pe mine pentru ca domnia sa să ia al doilea mandat. Cui îi place să fie folosit – poftiți, e problema Dvs. Cine chiar o crede, îmi pare rău… Duminică votez NU la referendum, fie nici nu iau buletinul, văd pe loc. Pentru cine voi vota la scrutinul prezidențial, nu pot spune public, deoarece, chiar și șomer, eu nu pot zice deschis opțiunea mea de vot în calitate de jurnalist. Măcar aici să fiu corect. Sau măcar eu”, a mai scris Gonța.

Jurnalistul a dat de înțeles că în curând se va „revedea” cu telespectatorii săi. „PAS nu mă poate da afară de peste tot”, a scris el. Mai mult, Gheorghe Gonța a îndemnat oamenii să nu voteze pentru actuala președintă Maia Sandu.

„Nici cu pistolul la tâmplă n-o voi vota pe actuala șefă a statului, dna Maia Sandu, ceea ce vă îndemn și pe Dvs. Chiar și vă rog. Și asta pentru că ea și echipa sa au instaurat inclusiv frică în țară – nu cumva să spui ce gândești dacă nu gândești ca ei. Iar dacă și spui, rămâi fără loc de muncă sau și mai grav. Dar decizia vă aparține și v-o asumați. Cât privește activitatea mea ulterioară – PAS nu mă poate da afară de peste tot, așa că-n curând ne revedem”, a conchis acesta.