Conducerea Hezbollah, decapitată. Armata Israelului confirmă că l-a eliminat pe Hashem Safieddine, succesorul lui Nasrallah

Ala Găină

Armata israeliană a confirmat marţi seara că l-a eliminat pe Hashem Safieddine, prezentat drept succesorul lui Hassan Nasrallah la conducerea grupării şiite libaneze Hezbollah, într-o lovitură asupra Beirutului la începutul lunii octombrie, relatează AFP.

„Se poate confirma acum că în cursul unei lovituri în urmă cu aproximativ trei săptămâni, Hachem Safieddine, şeful Consiliului executiv al organizaţiei teroriste Hezbollah, a fost ucis” în suburbiile sudice ale oraşului Beirut, a indicat armata într-un comunicat.

În această lovitură, armata israeliană a menţionat că l-a ucis şi pe Ali Hussein Hazima, un înalt oficial al Hezbollah. Hezbollah nu a reacţionat imediat la acest anunţ israelian.

Hassan Nasrallah a fost ucis într-o lovitură israeliană în suburbiile sudice ale Beirutului, pe 27 septembrie.

„I-am lovit pe Nasrallah, înlocuitorul său şi cea mai mare parte a conducerii superioare a Hezbollah”, a declarat generalul Herzi Halevi, şeful Statului Major al armatei israeliene, se arată într-un comunicat. „Vom lovi pe oricine ameninţă securitatea cetăţenilor statului Israel”, a adăugat sursa citată.

Tensiunile din regiune continuă să escaladeze. Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, a ajuns pentru a 11-a oară în Orientul Mijlociu de la începutul conflictului.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, i-a cerut lui Blinken sprijinul Statelor Unite pentru viitoarele acţiuni ale Israelului împotriva Iranului. Tot ieri, un bloc din Beirut a fost şters de pe faţa pământului după ce a fost lovit de o rachetă lansată de Israel.

De la 7 octombrie 2023, mai mulți lideri importanți din Hamas și Hezbollah au fost uciși în contextul escaladării conflictului.