(FOTO) Cel mai mare stadion școlar, inaugurat la IPLT „Universul”

Ala Găină

Premieră pentru sistemul educațional și „Sportul Rege” din Chișinău. Cel mai mare stadion de fotbal (dimensiuni standard) de la o instituție de învățământ din municipiu a fost inaugurat astăzi la IPLT „Universul” din cartierul Telecentru, unde învață peste 920 de elevi. Terenul de antrenament a fost construit de Primăria Chișinău în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal.

Proiectul de amenajare a stadionului, parte a Proiectului „Fotbal în școli”, a costat peste 7,1 milioane de lei.

„Acest eveniment reprezintă o mare bucurie, nu doar pentru faptul că este cel mai modern teren de fotbal deschis într-o școală din Chișinău, ci și pentru că oferă o șansă în plus copiilor să își facă noi prieteni și să atingă noi obiective. Trebuie să visăm și să mergem înainte, deoarece ne dorim câți mai mulți campioni”, a declarat Primarul General, Ion Ceban.

De asemenea, subliniază edilul, prin această investiție, municipalitatea își reafirmă angajamentul său de a oferi tinerilor oportunități sporite de practicare a sportului, în special a fotbalului.

Aceasta nu este singura investiție realizată de Primăria Chișinău în infrastructura IPLT „Universul”. În ultimii ani, municipalitatea a mai alocat bani pentru instalarea rampelor de acces pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, pentru dotarea blocului alimentar cu tehnica necesară și pentru lucrările de reparație a sistemului de încălzire.