(VIDEO) Victoria Furtună spune că autoritățile ar intenționa, la insistența Comisiei Europene, să promoveze în programul școlar aspecte privind orientarea netradițională

Ala Găină

Fostul procuror anticorupție, Victoria Furtună, acuză autoritățile că, la insistența Comisiei Europene, ar dori să includă în programul școlar promovarea temelor ce țin de orientarea sexuală netradițională, identitatea de gen și caracteristicile sexuale. Potrivit fostei candidate la prezidențiale, acest lucru ar fi „o crimă și o catastrogă pentru viitorul națiunii”. 

„Nu a trecut mult timp de la validarea referendumului, că Comisia Europeană insistă să promoveze cât mai rapid legalizarea și promovarea de stat a tot ce înseamnă orientare sexuală netradițională. Într-un raport publicat acum două zile, care a fost adoptat în luna iulie 2024, dar publicat la 12 noiembrie, adică după confirmarea referendumului din Republica Moldova, Comisia Europeană recomandă insistent ca aspectele legate de orientarea sexuală netradițională, identitatea de gen și caracteristicile sexuale să fie incluse în programul școlar. În plus, ei spun că trebuie să existe o formare obligatorie a cadrelor didactice în acest domeniu. Dar o formare obligatorie a cadrelor didactice care să educe identitatea națională nu vreți să promovați, dragă guvernare?”, a declarat Victoria Furtună.

Potrivit Victoriei Furtună, Comisia Europeană insistă ca cuplurile de același sex să se bucure de recunoașterea juridică, iar cei care doresc să schimbe genul să aibă acces la servicii medicale și juridice pentru aceasta.

„Voi glumiți? Nu vedeți ce se întâmplă în țările Europei, în SUA? Eu sunt de părere că în condițiile în care suntem o țară ortodoxă, cu tradiții strămoșești și o normalitate în care fiecare avem mamă și tată, nu „părinte nr.1”, nu „părinte nr.2”, aceste insistențe sunt o crimă și o catastrofă pentru poporul nostru și viitorul națiunii. Să aduci în școli tot ce ține de promovarea orientării sexuale netradiționale și schimbării de gen, în condițiile în care copiii pot fi puternic influențați de unele trenduri sau de câțiva colegi, este ca și o sentință adusă elevilor. Luând în considerație dezamăgirile pe care le au ei la vârsta respectivă, acest lucru le-ar distruge viața. Această sentință poate fi catalogată ca moartea națiunii și a continuității statului nostru”, a conchis Furtună.