”Nu dau/ Nu iau mită”, vezi aici cum poți susține campania
Organizatorii acestei campanii sunt oameni simpli, care activează în diverse domenii, dar care doresc să combată corupţia în Republica Moldova, astfel să informeze şi să ofere ajutor oamenilor care nu cunosc unde să se adreseze în cazul în care sunt puşi în situaţia de a da mită.
Scopul acestei campanii este de a sensibiliza şi informa populaţia Republicii Moldova despre fenomenul corupţiei care persistă.
„Campania a început o lună în urmă. Prima etapă a fost crearea unui site, a două etapă a fost promovarea pe reţelele de socializare. În cadrul acestui eveniment dorim să discutăm cu oamenii şi să îi ajutăm”, a declarat Irina Revin, activistă a acestei campanii
„Corupţia ne strică viitorul şi ne fură banii din buzunar. Ce ţară le vom lăsa copiilor dacă tolerăm corupţia? Când am început acestă campania on-line, foarte multă lume ne întreba dacă ”a da flori pedagogilor e o formă de corupţie sau nu?” Atunci când oamenii adresează întrebări despre corupţie, încearcă să afle care sunt formele corupţiei, faptul dat înseamnând că societatea vrea să lupte cu acest fenomen”, susţine Alina Andronache, una dintre organizatoare.
„Eu nu dau mită şi nici nu primesc. Mita îşi trage rădăcinile încă din trecut, ea nu este de astazi, aşa cum se spune. Pe timpuri se zicea că pe un medic bun popurul o să îl hrănească, şi sunt actuale şi astăzi acele cuvinte”, a declarat Zinainda Ivanschi, persoană care susţine proiectul „Nu dau/ Nu iau mită”.
Acest proiect va dura jumătate de an, iar activistele, în următoarea perioadă, doresc să meargă prin localităţi pentru a informa cetăţenii, întrucât după cum susţin ele, ”acolo situaţia e mai gravă”.
La fel, cei prezenţi la eveniment au putut face poze cu pancarta pe care scria „Nu dau/ Nu iau mită”, astfel cei care doresc să combată acest fenomen îşi pot seta acea fotografie de profil.