Vladimir Putin a semnat un decret care permite pe viitor deportarea locuitorilor din teritoriile ucrainene anexate, care refuză să accepte cetățenia rusă

Ala Găină

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care permite pe viitor deportarea locuitorilor din teritoriile ucrainene anexate, care refuză să accepte cetățenia rusă.

Documentul presupune că cetățenii Ucrainei sau deținătorii de pașapoarte ale autoproclamatelor DNR și LNR trebuie fie să devină cetățeni ai Rusiei, fie să declare că nu vor face acest lucru. Cei care vor alege a doua variantă vor fi considerați străini de la 1 iunie 2024 și, în consecință, vor putea fi expulzați de pe teritoriul pe care Moscova îl consideră rus.

Un paragraf separat al decretului se referă la deportarea celor care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei.

Pe 30 septembrie, președintele Federației Ruse a semnat un așa numit acord de aderare la Rusia a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.