În prezent, în Liceul Teoretic Hyperion îşi fac studiile 1654 de elevi.
Prețul la gaz se majorează cu 27% de la 1 decembrie 2024. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noul proiect de hotărâre pe car…
Actualizat acum 5 ore
Lupta dintre consilierii locali din orașul Durlești afectează proiectele implementate pentru locuitori. Acest lucru a fost dezvăluit de activistul civic, Vlad Bilețchi, într-un clip video postat pe rețelele sociale. Mai exact, recent, a fost construită o anexă a Liceului Teoretic „Hyperion” din Durlești, care însă nu poate fi dată în exploatare, întrucât consilierii locali nu pot ajunge la un numitor comun în privința bugetului local.
„Această anexă a Liceului este finalizată în proporție de 98 la sută. Banii au fost alocați de Primăria municipiului Chișinău în comun cu Primăria orașului Durlești. Sălile de clasă sunt dotate cu toate cele necesare: table interactive, computere de ultimă generație, sistem WIFIși radio. Aceste săli de clase însă nu pot fi folosite, întrucât bugetul local nu a fost aprobat încă de consilierii locali din Durlești. Agentul economic care a desfășurat lucrările nu-și poate vedea banii din această cauză, iar elevii nu se pot bucura pe deplin de aceste condiții”, spune activistul Vlad Bilețchi.
Pentru ca anexa să fie dată în exploatare, Primăria Durleşti trebuie să mai aloce companiei de construcţii un milion 700 de mii de lei. Banii sunt prevăzuţi în bugetul oraşului pentru anul 2023. Buget ce încă nu a fost aprobat de consiliul local.
Activistul civic a discutat cu o profesoară din cadrul instituției de învățământ, care anterior, timp de 17 ani a deținut funcția de directoare a liceului. Ea spune că a fost cea care i-a învățat pe cei care acum „pun bețe în roate” și îi pare rău că interesele de partid sunt mai presus decât cele ale locuitorilor din Durlești.
„Acești consilieri locali nu vor să semneze bugetul pentru ca actuala primăriță să nu poată implementa cele peste 60 de proiecte care stau pe masa ei. Îi îndemn să se mobilizeze, să colaboreze și să lucreze împreună pentru a soluționa problemele localității. Ei nu soluționează problemele primarului, ci a oamenilor. Păcat, ei deja se văd primari, însă să nu uite că sunt absolvenți ai acestui liceu”, spune profesoara.
Anexa a fost finisată în luna august, iar de atunci proiectul se află „în aer” din cauza blocajului din consiliu.
O altă profesoară, care este și dirigintă a clasei a opta, spune că procesul educațional este organizat acum în schimbul doi și calitatea studiilor lasă de dorit.
În prezent, în Liceul Teoretic Hyperion îşi fac studiile 1654 de elevi.