Actriţa Cristina Stamate a decedat

Încă o pierdere pentru cultura românească! Actriţa Cristina Stamate a decedat

Luni, 27 noiembrie 2017, 09:58

O nouă lovitură pentru teatrul românesc. Actrița Cristina Stamate, s-a stins din viață, astăzi, la vârsta de 71 de ani. Ea a fost internată joi, la spitalul Floreasca la Terapie Intensivă, după ce a suferit un accident vascular cerebral. După mai multe investigații și încercări de a-i salva viața, medicii nu au putut decât să anunțe decesul actriței. Se întâmpă la doar trei zile, după ce scena artistică românească a pierdut-o pe colega și prietena acesteia, Stela Popescu.

Cristina Stamate a ajuns la spital, joi, din motive cardiace, la scurt timp după ce aflase că Stela Popescu a fost găsită decedată în locuinţa ei. Actrița a fost transportată de urgență la spital în stare inconştientă. Presa românească scrie că potrivit medicilor, artista trebuia de o lună să se prezinte la spital, întrucât abia de putea să se mişte chiar şi prin casă. Duminică, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, iar astăzi, după o carieră de 40 de ani în teatru, artista a murit. Cristina Stamate suferea de afecțiuni cardiace și fusese operată pe cord în anul 2015. Colegii de breaslă a actriței au scris pe rețelele de socializare că Teatrul „Constantin Tănase” a pierdut o altă stea, una dintre vedetele care au încântat publicul de-a lungul deceniilor și regretă pierderea actriţei care „s-a dus după Stela Popescu”.

Cristina Stamate a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. În anul 1967 a fost repartizată la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat în spectacolele de revistă, bucurându-se de un succes remarcabil. A revenit, însă, la București, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde a jucat în foarte multe spectacole. De asemenea, Cristina Stamate a jucat și în spectacole pentru Teatrul Național de Televiziune și pentru Teatrul Național Radiofonic, iar pe marele ecran, în „Secretul lui Bachus”, un film de comedie din 1984. Actrița s-a născut la 8 februarie 1946, la București.

Ți-a plăcut articolul? Abonează-te:

Sau distribuie-l și tu:

Distribuie