proiect turistic susţinut de Uniunea Europeană

La Soroca a fost implementat un proiect turistic susţinut de Uniunea Europeană

Luni, 4 martie 2019, 18:46

La Soroca a fost finalizat proiectul susţinut de Uniunea Europeană „Turismul rural - un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între Soroca şi Iampol, Ucraina”. Scopul a fost de a consolida capacităţile prestatorilor de servicii turistice şi ale autorităţilor locale din Soroca şi Iampol.

Proiectul implementat de IDIS „Viitorul” în parteneriat cu autorităţile raionale din Soroca şi Iampol îşi propune dezvoltarea capacităților prestatorilor serviciilor de turism și a autorităților locale din aceste două zone pentru dezvoltarea turismului rural.

„S-a elaborat un ghid pentru dezvoltarea afacerilor în tur ismul rural. Oamenii de maluri ale Nistrului s-au apropiat, cunosc mai multe despre ţara vecină”, a menționat managerul de proiect, Liubomir Chiriac.

 Astfel a fost creată o hartă cu cinci trasee turistice comune, pentru dezvoltarea afacerilor în turismul rural. Atât sorocenii, cât şi locuitorii regiunii Iampol din Ucraina au interese comune, tradiţii si obiceiuri frumoase.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programului de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului.