parcuri Chisinau

Măsuri mai drastice pentru a opri coronavirusul. Accesul în parcuri, terenuri și alte locuri aglomerate, va fi limitat de mâine

24-03-2020 12:49

Accesul în parcuri, terenuri și alte locuri aglomerate, va fi limitat de mâine. Măsura luată de Comisia Situații Excepționale are menirea de a evita îmbulzeală. Poliţiştii şi militarii vor asigura respectarea deciziei.

„Începând cu această acțiune trebuie să antrenăm și forțele armate ale Republicii Moldova pentru menținerea ordinii publice și acordarea de suport MAI pentru a implementa aceste decizii”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu. 

Vârstnicii își vor primi pensiile şi prestaţiile sociale la domiciliu. Totodată, comisia  a discutat și despre posibilitatea eșalonării emiterii facturilor de plată pentru servicii comunale, pentru a evita îmbulzeala.

„Pe parcusrul lunii aprilie, începând cu 1 aprilie, vom distribui, prin intermediul colaboratorilor Poşta Moldovei aceste plăţi, către beneficiari, persoane în vârstă. Comisia a decis că se înterzice, în mod special, persoanalor vârsnice aflarea în locurile publice fără necesitate stringentă în afara domiciliului”, a mai adăugat Chicu. 

Premierul a anunțat și măsurile de susținere a mediului de afaceri. Şeful executivului a declarat că antreprenorii vor primi un răgaz de trei luni la achitarea impozitului pe venit. 

„Un punct important este instituirea moratoriului pentru orice tip de controale a agenţilor economici până în 1 iunie 2020”, a declarat premierul. 

Pentru prevenirea răspândirii coronavirusului comisia a adoptat peste 30 de măsuri restrictive noi. 

Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat un șir de decizii, care pot fi găsite aici. Punctele 24-26 sunt decizii menite să susțină mediul de afaceri în confruntarea efectelor economice generate de evoluția situației epidemiologice.