f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Alexandru dodon

Percheziții la Sadova, la fratele lui Igor Dodon, într-un dosar privind delapidarea unor bunuri de la CFM.

03-01-2022 14:23

Procurorii efectuează luni, 3 ianuarie, percheziții la o companie din localitatea Sadova, raionul Călărași. Acțiunile au loc în cadrul unei cauze penale deschise pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova (CFM).

Confirmăm efectuarea perchezițiilor la Sadova, Călărasi. Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova, manifestată prin sustragerea a două containere de metal”, a precizat procurora Mariana Cherpec.

Descinderile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinau, Oficiul Centru, în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Subiect al cauzei penale ce vizează perchezițiile ar fi două containere din metal ce s-ar afla pe un teren al companii ce ar avea tangențe cu Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Containerele din metal ar fi ajuns ilegal de pe teritoriul Întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” pe teritoriul terenului agricol din satul Sadova cu ajutorul unor angajați din cadrul unor subdiviziuni ale CFM. Daunele CFM în acest caz ar ajunge la aproape 50 mii lei. 

Deocamdată nu am reușit să obținem o reacție de la Alexandru Dodon.