vv

Președintele ODIP, Vlad Bilețchi, a depus plângere la CCA împotriva postului Accent TV

Miercuri, 1 noiembrie 2017, 12:36

Președintele ODIP, Vlad Bilețchi, a depus astăzi o plângere la Consiliul Coordonator al Audiovizualului împotriva postului de televiziune Accent TV, în contextul în care, în cadrul unei emisiuni, au fost folosite elemente de propagandă, iar moderatorul nu a dat dovadă de imparțialitate și și-a expus opinia publică, incitând la ură.

Potrivit lui Bilețchi, pe data de 30 octombrie, în cadrul emisiunii „Intersecția RM”, moderată de Margareta Răducanu, au fost admise numeroase încălcări de la normele CCA și de la Codul Deontologic al Jurnalistului. „Considerăm că am fost lezaţi în drepturile şi libertăţile legale, garantate de Constituţia RM şi de alte legi”, se menționează în plângerea depusă astăzi la CCA.

Președintele ODIP a solicitat efectuarea investigării în modul şi termenul legal stabilit de Codul Audiovizualului, art. 37 al.(4) şi anume 15 zile din data sesizării.

sss

Solicităm efectuarea investigării în modul şi termenul legal stabilit de Codul Audiovizualului, art. 37 al.(4) şi anume 15 zile din data sesizării. Despre rezultatatul investigaţiei şi controlului, precum şi despre decizia de aplicare a sancţiunii solicităm să fim informaţi în scris.

fff

Ți-a plăcut articolul? Abonează-te:

Sau distribuie-l și tu:

Distribuie