Vadim Cheibaș, proprietarul terenului din spatele Catedralei

Vadim Cheibaș, proprietarul terenului din spatele Catedralei

Vineri, 3 noiembrie 2017, 12:03

Terenul din spatele Catedralei Metropolitane, pe care urmează să fie construită o Casă Parohială cu o suprafaţă de 680 de metri pătraţi, destinată preoților și personalului auxiliar pentru necesitățile de cult, îi aparține secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş şi soţiei acestuia Ruxandra. Informația despre proprietarul terenului pe care era amplasată fosta stație de epurare, se conține în datele oficiale de la Cadastru. Deocamdată nu se cunoaște, însă, cu cât a fost cumpărat pământul.

Vadim şi Ruxandra Cheibaş au devenit proprietari ai terenului  printr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat pe  31 martie, 2015, când Societatea pe Acţiuni „Termocom”, aflată în proces de lichidare, a scos la licitaţie mai multe terenuri. Atunci, consilierii locali au votat în regim de urgenţă atribuirea terenului pentru construcţii.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a reacționat pe pagina sa de socializare, spunând   că aleșii locali au votat pentru construcția unui Palat Mitropolitan cu 3 nivele și nu doar a unei Case Parohiale, iar acum încearcă să scape basma curată.

„38 de consilieri au votat în CMC constructia nu a unei case parohiale, ci a unui Palat Mitropolitan cu 3 nivele si o suprafată desfăşurată mai mare decât a Catedralei însăşi, iar acum o dau cotită şi nu ştiu pe unde să scoată cămaşa: "că am aprobat doar un concept", "că nu e nimic avizat" etc. Adică voi vedeţi în timpul şedinţei clădirea propriu-zisă în imagini şi nu ştiţi ce votaţi?”, a declarat Chirtoacă pe o rețea de socializare.

Precizăm că mai mulți activiști au lansat ieri o petiție prin care cer transparență în proiectul Casei Parohiale din spatele Catedralei ,,Naşterea Domnului”. Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, nu a fost de găsit pentru a oferi mai multe detalii.

 

Ți-a plăcut articolul? Abonează-te:

Sau distribuie-l și tu:

Distribuie