dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

fff

(VIDEO) Cum se fură sicriul din fața Președinției! Angajații lui Dodon au primit ordine

Joi, 8 noiembrie 2018, 05:38

Sicriul adus ieri de unioniști în fața Președinției a fost, din nou, furat din fața instituției. La scurt timp după încheierea flashmobului, mai mulți angajați ai șefului statului au venit și au încărcat sicriul într-o dubiță.

Din imaginile filmate de un membru al Asociației „UNIREA-ODIP”, se vede cum câțiva bărbați spun că au primit ordin să ia sicriul. În replică, unioniștii le-au spus că în declarația prealabilă depusă la Primăria Chișinău, sicriul trebuie să stea în fața Președinției până la ora 18.00. 

Ieri, un nou sicriu a apărut în fața Președinției Republicii Moldova! Unioniștii au dorit astfel să îi aducă încă odată cadoul în semn de protest față de decizia lui Igor Dodon, din 2007, de pe vremea când era ministru al Economiei, de a permite vânzarea terenului pe care se află Cimitirul Eroilor Români din capitală.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „UNIREA-ODIP” împreună cu „Noua Dreaptă” și Comitetul pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români. Aceștia au lipit pe sicriu mai multe pancarte, pe care scria: „Dodon - Iuda” și „Dodon, vânzătorul de morminte”. 

„Am adus un alt sicriu în fața Președinției lui Dodon pentru că primul sicriu a fost furat. Acesta simbolizează ostașii care au rămas fără un loc de veci din cauza că Dodon le-a vândut mormintele”, a declarat președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. 

Amintim că unioniștii au mers vineri la Procuratura Generală pentru a face o sesizare cu privire la acest subiect. Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost înființat în anul 1918, la finalul Primului Război Mondial. Deși are o valoare spirituală atât pentru Republica Moldova cât și pentru alte țări, locul de veci nu este inclus în Registrul monumentelor și nu este protejat de stat.