Focare de incendii de vegetație

(VIDEO) Pompierii, în alertă! Tot mai multe incendii de vegetație se înregistrează în Republica Moldova

Sâmbătă, 2 martie 2019, 15:14

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Inspectoratlui General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a peste 56 focare de vegetație aprinsă.

Iarba a ars pe suprafețe întinse în mai multe localități din țară. Conform datelor operative, în urma arderii au fost afectate 194 hectare de teren.

Cele mai afectate suprafețe au fost înregistrate în localitatea Medeleni a raionului Ungheni, unde au fost supuse arderii 7 hectare de vegetație, dar și 6 hectare în localitatea Călmăuți, raionul Hâncești. Mai mult de 5 hectare de iarbă uscată au fost nimicite de flăcări în raionul Cantemir, satul Gotești, dar și la UTA Gagauzia, satul Chirsovo. Totodată, pompierii au intervenit în astfel de situații și în raioanele Nisporeni, Căușeni, Soroca, Edineț, Cahul, dar și Taraclia. Unul dintre incendii a fost surprins în localitatea Tohatin, suburbie a municipiului Chișinău. 

Pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare în special la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic, oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și mireștea uscată în apropiere spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții.

În caz de situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.