vlad biletchi aur mihai eminescu 15 iunie

Vlad Bilețchi (AUR): Astăzi cinstim memoria lui Mihai Eminescu, apărătorul dreptului la existenţa naţională a poporului român

15-06-2021 07:25

Mihai Eminescu, personalitate marcantă a culturii române - jurnalist, poet, prozator, ales post-mortem membru al Academiei Române, se stingea din viață pe 15 iunie 1889. Astăzi se împlinesc 132 de ani de la moartea sa. Pe lângă contribuțiile sale importante în poezia românească, Eminescu și-a dedicat întreaga sa activitate de ziarist dreptului la existenţa naţională a poporului român, susţinând în articolele sale cauza românilor din Transilvania şi din Bucovina.

„Mihai Eminescu a fost un patriot român, probabil cel mai mare patriot român al tuturor timpurilor. Puțini cunosc faptul că poetul născut la Botoșani a dus și o puternică și vizibilă activitate jurnalistică, fiind un conservator înnăscut, apărător fidel al interesului românilor.

Familia, Națiunea, Libertatea și Credința reprezintă cele patru principii ale AUR lăsate moștenire de marele poet român. Astăzi vom merge să aprindem o lumânare în memoria celui care s-a bătut permanent pentru națiunea română și a lucrat intens pentru consolidarea ei”, a declarat președintele AUR Vlad Bilețchi.