Curtea de Apel Unioniști 1 Septembrie

Vor achita amendă de 1500 de lei! Curtea de Apel Chișinău a respins recursul unioniștilor

Marți, 5 martie 2019, 17:01

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul unioniștilor din dosarul incidentelor care au avut loc pe 1 septembrie la Marșul Centenar. Magistrații au hotărât ca unioniștii să achite o amendă de 1500 de lei. Decizia este irevocabilă.

Președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, califică decizia ca fiind nedreaptă. „În dosar am fost audiat timp de 1 minut. Decizia a fost luată în 30 minute, timp în care au fost examinate concomitent mai mult de 10 dosare. Aceasta este calitatea justiției moldovenești. Totuși, întrucât decizia este irevocabilă, ne vom conforma și vom achita amenda”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Vlad Bilețchi Curtea de Spel Chișinău

Pe data de 1 septembrie, în cadrul Marșului Centenar, mai mulți lideri unioniști au fost îmbrânciți și aruncați pe jos de polițiști. Atunci unioniștii au dorit să recupereze cele trei autocare românești, care au fost confiscate de oamenii legii din Republica Moldova, sub pretextul unor presupuse „atacuri cu bombă”. Unioniștii califică aceste incidente drept o intimidare și o provocare.