f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

permise de conducere

Votat în prima lectură. Șoferii nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere

09-12-2021 12:48

Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să poarte permisul de conducere cînd sînt la volan, potrivit unui proiect de lege votat astăzi de Parlament în prima lectură.

Documentul prevede și alte măsuri care simplifică procedura de obținere a dreptului de a conduce, însă unii deputați le consideră exagerate. Va fi suficient să prezinte, la cererea polițiștilor, un alt act de identitate sau să cunoască numărul codului personal.

Proiectul prevede și simplificarea procedurii de obținere a certificatului medical pentru dreptul de a conduce. Deputatul socialist Vasile Bolea și-a exprimat îngrijorarea că acordarea dreptului de a conduce fără a deține permisul în formă fizică, ar putea genera abuzuri din partea șoferilor.

În același timp, deputatul PAS Ion Babici a opinat că legislația ar trebui să prevadă un nivel minim de studii generale pentru persoanele care obțin dreptul de a conduce autovehicule.