covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

Ajutoarele României de 3,5 milioane de euro au început a fi distribuite în spitale

FOTO// Ajutoarele României de 3,5 milioane de euro au început a fi distribuite în spitale

13-05-2020 04:42

Ajutoarele umanitare, în valoare de 3,5 milioane de euro, oferite de România Republicii Moldova au început să fie distribuite în spitale. Anunţul a fost făcut de Ambasada României în Republica Moldova.

Potrivit misiunii diplomatice, primii beneficiari ai acestui ajutor au fost: Spitalul din Edineț, Centrul de sănătate Rișcani, Spitalul Raional Basarabeasca, Spitalul de copii nr.1 Chișinău, Spitalul Raional Ocnița, Spitalul Raional Rezina, Spitalul Raional Drochia, Spitalul de Traumatologie și Ortopedie, Spitalul Raional Strășeni, Spitalul Orășenesc Cantemir, Spitalul militar Chișinău, Centrul de sănătate Comrat, Centrul medical de familie Ștefan Vodă, Spitalul clinic municipal nr.1.

ajutor Romania

Acțiunea va continua zilele următoare cu distribuiri către alte instituții medicale din Republica Moldova.

Amitim că 20 de camioane cu ajutor medical în valoare de 3,5 milioane de euro oferit de România a ajuns, la 7 mai, în Republica Moldova. Este vorba de jumătate de milion de măşti de protecţie, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecţie, 200.000 de mănuşi, 2 800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă şi aproximativ 80 000 de litri de alcool sanitar.

ajutor Romania
ajutor Romaniaajutor Romaniaajutor Romaniaajutor Romaniaajutor Romania