f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Expoziție

FOTO// Expoziție dedicată împlinirii a 30 de ani de relații diplomatice România-Rep. Moldova, inaugurată la Chișinău

25-11-2021 17:12

În data de 25 noiembrie 2021, la sediul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a avut loc inaugurarea Expoziției - Eveniment „Republica Moldova - România: 30 de ani de relații diplomatice”, eveniment organizat în comun de Ambasada României în Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Culturală.

Expoziția promovează, prin documentele, publicațiile și materialele vernisate, esența caracterului special al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România, în cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Expoziție

În discursul rostit cu acest prilej, ambasadorul Daniel Ioniță a subliniat că evenimentul prefațează sărbătorirea Zilei Naționale a României și oferă un prilej excelent pentru a reflecta asupra trecutului.

„…30 de ani de la independența Republicii Moldova reprezintă puțin, raportându-ne la scara istoriei, însă la nivel personal este vârsta unei generații. O generație care a crescut, s-a dezvoltat, a scris, a gândit, sperăm noi, românește și european”.

Expoziție

Totodată, a adăugat că relațiile dintre România și Republica Moldova au transcens istoriei, deoarece se bazează pe un filon identitar comun de limbă, istorie, cultură și tradiții, pe un Parteneriat strategic pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, pe numeroasele proiecte, din ultimii ani, de natură socială susținute de contribuabilul român pentru toți cetățenii Republicii Moldova ș.a.

Expoziție

De asemenea, ambasadorul român a menționat că, urmare a votului democratic exprimat de cetățeni, atât la alegerile prezidențiale cât și la cele parlamentare, speranțele noastre comune sunt încărcate de optimism și încredere într-un viitor mai bun pentru noi toți.

Expoziție

Ambasadorul României și-a încheiat discursul subliniind că „vom conta în continuare pe susținerea, priceperea și înțelepciunea dumneavoastră pentru a face această relație atât de specială dintre România și Republica Moldova și mai puternică, și mai vizibilă și mai profundă”.

Expoziție

Expoziția poate fi vizionată la sediul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova timp de o lună.

Expoziție

Expoziție

Expoziție

Expoziție