DD

(FOTO) Sicriu la Președinția Republicii Moldova! Unioniștii au protestat împotriva deciziei lui Dodon de a vinde Cimitirul Eroilor

Joi, 1 noiembrie 2018, 13:28

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a ales astăzi cu un sicriu. Unioniștii de la „UNIREA - ODIP” i-au făcut acest cadou, în semn de protest față de decizia șefului statului de a înstrăina, în anul 2007, când acesta era ministru al Economiei, terenul pe care se află Cimitirul Eroilor Români din Chișinău. Mai mult, activiștii au adus bănuți și pancarte.

Genericul acțiunii a fost „Eroii nu mor niciodată”, iar pe sicriul adus, manifestanții au lipit o fotografie a lui Igor Dodon și mesajele „Dodon – vânzătorul de morminte” și „Aici sunt eroii celor 18 națiuni europene”.

FF

Vrem ca toată lumea să cunoască că atunci când actualul președinte era ministru al Economiei, a permis vânzarea terenului pe care se află Cimitirul eroilor români, de pe bulevardul Decebal. Terenul s-a vândut cu încălcări ale legislației.Cu o viteză cosmică, în doar trei luni, s-au schimbat trei proprietari, au fost implicate cinci ministere, iar oamnenii care făceau parte din Comisie au avut parte de ascensiune pe scară erarhică”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

DDD

Unioniștii vor merge mâine la Procuratura Generală pentru a face o sesizare cu privire la acest subiect. Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost înființat în anul 1918, la finalul Primului Război Mondial. Deși are o valoare spirituală atât pentru Republica Moldova cât și pentru alte țări, locul de veci nu este inclus în Registrul monumentelor și nu este protejat de stat.

FF

DD

Sursa foto: Constantin Grigoriță