România ar putea investi în reparația școlii românești din Aluatu, Taraclia

România ar putea investi în reparația școlii românești din Aluatu, Taraclia

Miercuri, 13 iunie 2018, 14:02

După finalizarea discuțiilor celei de-a VII-a reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, deputatul Roman Boțan a discutat cu Nicolae Daniel Popescu, deputat, secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților a legislativului de la București, despre necesitatea suportului pentru Gimnaziul – grădiniță „Dimitrie Cantemir” din s. Aluatu, r. Taraclia.

Iar în cadrul unei emisiuni televizate, deputatul a solicitat reprezentanților din partea FISM Moldova și a Senatului Parlamentului României suport pentru această instituție, la care s-a răspuns pozitiv. 

https://libertv.md/centenar/video-breaking-news-situatia-scolii-romanesti-din-satul-aluatu-r-taraclia-discutata-la-parlament-ce-a-raspuns-viceministrul-educatiei

Amintim că  situația școlii românești din satul Aluatu, raionul Taraclia, care riscă să fie închisă din cauza condițiilor deplorabile în care se află, a fost discutată recent în plenul Parlamentului.

După prezentarea proiectului privind finanțarea suplimentară a Băncii Mondiale pentru reforma învățământului din Republica Moldova, deputatul liberal și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Roman Boțan, l-a întrebat pe viceministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, dacă unica școală românească din raionul Taraclia va beneficia de această finanțare.