f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

AUR-USB

USB și AUR au fuzionat într-o singură formațiune: Unirea Unioniștilor continuă

27-11-2021 12:33

După apariția Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în Republica Moldova, forțele unioniste au început procesul de coagulare și unificare a forțelor. Astfel, astăzi, 27 noiembrie, în cadrul congreselor celor două partide politice, a fost luată decizia de a fuziona prin absorbție în cadrul Alianței pentru Unirea Românilor și, prin urmare Uniunea Salvați Basarabia a devenit AUR. În acest sens, AUR își continuă efortul de unificare a forțelor unioniste în dorința de a reduce segmentul unionist la înălțimea așteptărilor vremurilor „bune”.

„Am fost împreună la alegerile parlamentare din vară și continuăm lupta împreună. Este foarte important ca unioniștii să se regăsească sub umbrela aceleiași entități, pentru a le oferi unioniștilor și celor care simt românește șansa șansa de a fi reprezentați de un partid puternic, care să ducă la apropierea celor două maluri de Prut. Vom continua procesul de coagulare a forțelor unioniste și vom fi vocea tuturor celor care cred că cetățenii Republicii Moldova merită un trai mai bun alături de Patria-Mamă, România. A venit timpul să uităm de orgolii și funcții de dragul fotoliilor, a venit timpul pentru Unire, iar pentru asta trebuie să dăm mână cu mână și să muncim. AUR este forța care unește”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova.   

„Mărturisitori sinceri ai Unirii Basarabiei cu România, membrii USB au decis astăzi, în cadrul Congresului, în mod legal și statutar, fuziunea prin absorbție de către Alianța pentru Unirea Românilor. Stegari neobosiți ai celor patru piloni fundamentali pentru orice român - Credința, Națiunea, Familia și Libertatea, foștii membri USB se integrează plenar în marea familie a AUR, un mare partid pentru întreg spațiul românesc, de la Timișoara până la Tiraspol.  Unirea Republicii Moldova cu România este dezideratul statutar suprem al AUR, la București și la Chișinău - un ideal sacru care ne unește, ne ridică, ne dă credință și putere. Basarabia e România”, a declarat Valeriu Munteanu, președintele Uniunii Salvați Basarabia.

            Amintim că în luna mai 2021, Partidul Popular Românesc a aderat la proiectul AUR Moldova prin susținerea necondiționată a formațiunii pan-românești. La alegerile parlamentare din România, din decembrie 2020, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat aproximativ 60 de mii de voturi ale românilor din Republica Moldova, contribuind astfel la accederea în Parlamentul României a unui număr de 47 de deputați și senatori ai Alianței, dintre care 6 sunt originari din Republica Moldova.