TIFF

Cel mai mare festival de film din România revine la Chişinău

Joi, 20 iulie 2017, 04:37

Începând de astăzi, Festivalul Internațional de Film Transilvania își așteaptă cinefilii în scuarul Liceului ,,Gheorghe Asachi”, Cinematograful Odeon, dar și la cinematograful in aer liber din sectorul Buiucani al capitalei. Spectatorii sunt invitați la o gală a celor mai bune filme românești. Astfel, timp de trei zile, în aceste locații vor fi proiectate peste 20 de pelicule documentare.

Cel mai mare eveniment dedicat cinematografiei din România a revenit la Chișinău. Festivalul Internațional de Film Transilvania așteaptă, timp de trei zile, pe toți amatorii celei de-a șaptea arte de peste Prut. Filmele sunt cu diferite tematici: sociale, politice sau religioase.

Festivalul de Film Internațional Transilvania își propune să devină un motor important în susținerea și promovarea cinematografiei locale și un formator al generației tinere. Evenimentul este unul anual, cu tradiție în Republica Moldova, care vrea să aducă în fața publicului cele mai importante producții recent lansate și premiate la diferite festivaluri.