Ștefan Bănică jr. la Chișinău

Ștefan Bănică jr. vine la Chișinău de Hramul oraşului

Luni, 9 octombrie 2017, 15:01

În PMAN, începând cu ora 18, va avea loc tradiționalul concert dedicat Hramului Orașului. În calitate de invitat special va veni să ne cânte Ștefan Bănică jr.

Interpretul român Ștefan Bănică jr. va evolua în Piața Marii Adunări Naționale pe 14 octombrie, când este sărbătorit Hramul Chișinăului. Interpretul de peste Prut va avea un recital, în comun cu Orchestra fraților Advahov și Alex Calancea Band. Concertul se va încheia cu focuri de artificii. 

Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08.30. Ulterior, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” se va oficia Liturghia de hram.

Inaugurarea Hramului va avea loc la 11.00, în scuarul Catedralei mitropolitane. Odată cu inaugurarea sărbătorii, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura Festivalul internațional de dans popular „Hai la joc”. Către ora 12.00, va începe programul cultural-artistic pe platourile amenajate de către preturile de sector de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Ismail.

Către ora 14.00, va fi prezentat un program artistic de către colectivele instituțiilor de învățământ din Chișinău. Către ora 18.00, în PMAN, va începe concertul dedicat Hramului orașului care va dura până aproape de miezul nopții. Pe lângă Ștefan Bănică jr., Orchestra fraților Advahov și Alex Calancea Band, în scenă vor evolua interpreți muzică populară, muzică ușoară și clasică. Participarea la sărbătoare și-au confirmat-o 14 delegații din străinătate, conform Timpul.md.

În acest an, Chișinăul împlinește 581 de ani de la prima atestare.