dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

dd

20,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea localităților din țară, oferite în cadrul Programului „Comunitatea mea”

Luni, 7 mai 2018, 16:23

Consolidarea guvernării locale și îmbunătățirea calității serviciilor publice pentru cetățeni – sunt obiectivele programului Comunitatea mea, lansat astăzi la Strășeni cu scopul de a susține autoritățile publice locale. Astfel, peste 100 de localități din țară vor beneficia, în următorii cinci ani, de asistență financiară pentru dezvoltare, în valoare totală de peste 20 de milioane de dolari, bani oferiți de Statele Unite ale Americii.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că datorită suportului Japoniei, agricultorii moldoveni au beneficiat de utilaje de cea mai înaltă calitate.

„O parte din această asistență se referă la infrastructură, adică la proiecte concrete pentru cetățeni. Vorbim de drumuri, grădinițe, școli, apă, canalizare - ori tot ce înseamnă infrastructură dezvoltată reprezintă calitatea vieții pe care o vor avea oamenii în localitățile noastre”, a accentuat Pavel Filip.

Menționăm că fiecare proiect de infrastructură prevăzut în cadrul programului valorează circa 500 de mii de dolari. Din 1992, Statele Unite ale Americii au acordat Republicii Moldova sprijin financiar în valoare de aproape 1,4 miliarde de dolari americani.