De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Ajutor de la americani! SUA va acorda Republicii Moldova un grant de peste 46 de milioane de dolari

Ala Găină

Republica Moldova va beneficia de o finanțare suplimentară de 46,3 mln de dolari din partea Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă.
Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană.
Asistența financiară va fi acordată țării noastre sub formă de grant, prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), și are drept scop susținerea unei creșteri economice durabile a Republicii Moldova. Alocarea acestor resurse suplimentare va majora fondurile totale angajate până în prezent în baza Acordului la circa 153,2 mln dolari SUA, asistență nerambursabilă.
Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană a fost semnat la Chișinău, la 28 septembrie 2016.